Over de omgeving Jávea

Jávea, ook bekend als Xàbia in het Valenciaans, is een charmante kustplaats gelegen aan de oostkust van Spanje, in de provincie Alicante en de regio Valencia. Deze bestemming is geliefd bij zowel toeristen als expats vanwege zijn betoverende landschap, aangename mediterrane klimaat en diverse activiteiten. De stranden van Jávea zijn een grote attractie. Het Arenal-strand is vooral geliefd vanwege zijn zachte zandstrand, perfect om te zwemmen en te zonnebaden.

In het historische centrum, ook wel bekend als “El Pueblo”, kun je jezelf verliezen in smalle straatjes, gezellige pleintjes en historische gebouwen. Natuurliefhebbers kunnen ook genieten van het Montgó Natural Park met zijn uitgebreide netwerk aan wandelpaden en adembenemende uitzichten vanaf de top van de Montgó-berg.

Voor duik- en snorkelliefhebbers is het strand La Grava een uitstekende keuze dankzij het heldere water en de overvloedige onderwaterwereld. Jávea biedt ook verschillende watersportactiviteiten aan, waaronder windsurfen, zeilen en diepzeevissen.

Cala Granadella, een afgelegen strand omringd door kliffen, is een oase van rust voor wie op zoek is naar ontspanning. Liefhebbers van cultuur kunnen een bezoek brengen aan het archeologisch museum Soler Blasco en genieten van de prachtige gotische architectuur in de Santa María-kerk.

Ook de lokale keuken is een hoogtepunt, met paella en zeevruchten als culinaire favorieten.Gedurende het hele jaar vinden er festivals en evenementen plaats, zoals het San Juan-festival in juni en de Moros y Cristianos-feesten in juli. Op wekelijkse markten kun je genieten van verse producten, ambachtelijke goederen en souvenirs.

Of je nu van natuur, stranden, cultuur of gastronomie houdt, Jávea heeft voor iedereen iets te bieden, waardoor het de ideale bestemming is voor zowel korte vakanties als langere verblijven.