Omgeving

Javea is een geliefde badplaats aan de Costa Blanca.

Javéa aan de Costa Blanca

Javéa is een favoriete bestemming aan de Costa Blanca en is bereikbaar via de luchthavens van Alicante (104 km, 75 minuten) of Valencia (124 km, 90 minuten). De regio heeft één van de meest afwisselende landschappen van de Middellandse zee. Javéa, door de locals Xàbia genoemd, is een authentiek Spaans stadje en heeft een mooie, rustieke kustlijn. Javéa is bekend om haar gezelligheid, prachtige baaitjes en smaakvolle restaurants aan de kustlijn en leuke uitgaansmogelijkheden voor jong en oud.

Miradores route Javea

Dit is een route langs de 15 uitkijkpunten in Javea, waar je panoramische uitzichten hebt. De naam van de route is: “Ruta de los Miradores de Xabia”. Een aantal van de uitkijkpunten van de Miradores route liggen op loopafstand van ons huis, zoals
Cap Negre en Cap de la Nau.

De route begint in het noorden met “Els Molins”, via Arenal komt je uit bij La Granadella. Een deel van de route gaat te voet door de prachtige natuur. Als je jezelf wilt uitdagen, dan kun meedoen met  The Mirador Challenge. Dit is een wandelwedstrijd over middellange afstand die elk jaar in april plaatsvindt.

Hieronder een korte beschrijving van de verschillende uitzichtpunten:

   1. Els Molins ( De Molens van Javea)

   Vanaf dit uitzichtpunt (Mirador) heb je een prachtig uitzicht over Javea (Xabia), de hele baai en Cabo San Antonio. Je kunt het uitzichtpunt te voet (steil) en met de auto bereiken. Als je met de auto gaat, dan is het slechts een korte wandeling naar de molens. Met de auto volg je de CV-736 vanuit Javea richting Denia, daarna sla je rechtsaf (CV-7362) richting Cap de Antoni en dan rechtsaf Cami del Monastir straat. Dit is een zandweg waar je je auto kunt parkeren, hiervandaan is het ongeveer 50 meter lopen naar het uitzichtpunt en de molens.

   De molens van “Les Planes” dateren uit de 14e eeuw. Ze worden niet meer gebruikt. Sommige zijn nu in privé bezit en zijn omgebouwd tot woning. Vroeger maalden de boeren hier tarwe en andere granen. In de 17e eeuw had Javea de naam “het korenveld van Alicante”. Meer dan 300 jaar lang werd er tarwe geproduceerd. Elke molen was ongeveer 7m hoog met een diameter van 6 meter. Verdeeld in twee verdiepingen. De bovenste verdieping was het “werkgebied” terwijl de onderste verdieping het magazijn was. Ze bouwden de molens hier vanwege de “Llebeig”. Dit is een zuidwestenwind die hier meestal waait.

   2. Cabo de Sant Antoni

   Dit is één van de beste uitzichtpunten van de kust van Valencia. Vanaf hier heeft het een indrukwekkend uitzicht over de baai van Javea richting het naburige Denia. Op een heldere dag kunt u in de verte Ibiza zien liggen. U kunt naar het uitzichtpunt lopen of er met de auto heen rijden. Het herkenningspunt van deze mirador is de vuurtoren uit 1855, die vroeger een uitkijktoren was. De toren was een bescherming tegen aanvallen van piraten. In de 19e eeuw werd het een vuurtoren. Net voor de vuurtoren staan bordjes die een wandeling naar de haven aangeven, deze wandeling duurt ongeveer een half uur en is ongeveer 2 kilometer.

   Om naar het uitzichtpunt van Cabo de Sant Antoni te komen volg je vanaf de molens de bordjes naar Cabo de Sant Antoni. Indien je vanuit Javea komt, dan volg je CV-736 en sla je rechtsaf naar de CV-7362.

   3. Punta del Arenal

   Punta del Arenal bevindt zich aan je rechterkant als je met je gezicht naar de zee staat aan het einde van de boulevard. Via de trap kun je naar boven, waar je uitzicht hebt over op de baai, de Montgo en Cabo de San Antonio. Punta del Arenal is een ideale plek voor goed uitzicht over Playa del Arenal, een mooi en populair zandstrand wat 480 meter lang is.

   Aan de linker kant van het Arenal strand ligt “Baños de la Reina” (De baden van de koningin). Dit is een grote archeologische vindplaats waar zich ooit een Romeinse viskwekerij bevond. De baden van de koningin liggen als je op het Arenal strand met je gezicht naar de zee staat aan je linkerhand direct achter het Parador hotel. Av. del Mediterráneo, 231, 03738 Jávea.

   Het Arenal strand wordt overal met bodjes aangegeven. Je kunt parkeren langs de Av. de la Llibertat.

   4. Sequia de la Noria

   Dit uitkijkpunt ligt 500 meter rechts van het Arenal strand als je met je gezicht naar de zee staat. In de Romeinse tijd werden hier kanalen gegraven om het zoute zeewater naar de zoutvlakte te brengen. Op dit uitkijkpunt doorsnijdt een netwerk van bekkens en kanalen de dikke rotsen en zijn er houten bruggen om de kanalen over te steken. Het zeewater komt het lage moerasgebied binnen via het hoofdkanaal. “Noria” verwijst naar het grote houten wiel dat door een paard werd rondgedraaid, om de toevoer van water te regelen. Vanaf deze plaats kunt je de zee zien, evenals Cabo San Antonio en Cabo San Martin. Hier vindt je de typische “Tosca de Javea”. Een ruwe steen, gemakkelijk te bewerken en gebruikt in de bouw. Bijvoorbeeld voor typische Tosca bogen.

   Het uitzichtpunt Sequia de la Noria ligt lang de Av. Ultramar net voor het Cala Blanca strand.

   5. Cala Blanca

   Cala Blanca mirador is een populair viewpoint aan het Cala Blanca strand en ligt naast Sequia de la Noria. De naam Cala Blanca verwijst naar de witte kliffen. Het Cala Blanca strand bestaat uit 2 kleine baaien. Aan de eerste baai (Caleta I) ligt uitkijkpunt Cala Blanca, deze is bereikbaar met de auto en je kunt valk bij op een grote parkeerplaats parkeren. In de tweede baai ligt uitkijkpunt 6 Caletes, hier kun je het beste te voet naar toe met wat klauterwerk, aangezien parkeerplaats beperkt is.

   Mirador Cala Blanca ligt aan het einde van Av. Ultramar. Aan de baai eindigt de weg en ligt er een grote parkeerplaats. Vanaf daar loopt een promenade die eindigt aan Caleta II. Caleta II kan je ook bereiken als je langs de grote weg parkeert en via de trappen afdaalt naar het strand.

   6. Caletes

   De tweede baai is Caleta II ligt naar rechts (minder dan 100m) en daar ligt het tweede uitkijkpunt van het Cala Blanca strand genaamd Caletes. Bezoekers kunnen bij dit uitkijkpunt gebruik maken van de bankjes om van het prachtige uitzicht te genieten. Naar de tweede baai kun je het beste te voet gaan, maar je moet wel wat klauteren. Je kunt dit uitkijkpunt ook wel met de auto bereiken, maar de parkeerplaatsen zijn beperkt. Vanaf mirador Caletes zie je de hele kust, met aan de ene kant Cabo de San Antonio en aan de andere kant Cabo de San Martin (Cap Prim). Een onduidelijk pad leidt door de bomen en komt uit op een heel klein, extra uitzichtpunt met een nog beter uitzicht. De steile witte kliffen zijn indrukwekkend en vormen de achtergrond voor enkele kleine ruwe inhammen. In deze tweede baai is “Cala del Francés”, een perfecte plek om te zwemmen en te snorkelen. Je treft hier veel locals en weinig toeristen. Het water van deze baai is turquoise en kristalhelder.

   Caletes

   7. Creu del Portitxol

   Deze mirador staat zeker in de top 3 van meest bezochte uitkijkpunten in Javea. Geen verrassing want het uitzicht is adembenemend. Het uitzichtpunt is gemakkelijk te bereiken met de auto, hoewel parkeren een uitdaging is in de zomer. De plaats dankt zijn naam aan het 2 meter hoge Tosca-kruis dat hier staat (creu=kruis). Vanuit het uitkijkpunt heb je het beste uitzicht op het beschermde eiland Portitxol. Het Portitxol eiland is beschermd, omdat er oude graven zijn gevonden, het eiland is daarom van cultureel belang en beschermd. Het Portitxol eiland is onbewoond en heeft een diameter van 300 meter. Als je naar beneden gaat kom je aan het Portitxol strand met zijn witte vissers huisjes met blauwe deuren. Aan dit strand ligt beachbar Cala Clemence, één van de meest gezellige beachclubs in de omgeving. Cala Clemence is open vanaf half maart tot half november en geeft elk weekend geweldige after beach party 16.00 uur tot 20.00 uur.

   Vanuit het Portitxol strand kun je twee populaire wandelingen maken, eentje naar de Cap Prim en de tweede naar het strand van La Barraca. Creu del Portitxol staat op het kruispunt tussen ctra. Del Portitxol en Carrer Illa.

   Caletes

   8. L’Illa

   Waar het uitkijkpunt Creu del Portitxol één van de populairste is, is L’Illa één van de minder bezochte. Sinds 2009 maakt het deel uit van het netwerk van Miradores. Een groot oppervlak met een perfect uitzicht op het eiland Portitxol en de baai van Barraca. Om het einde van de klif te bereiken loopt u door de bomen aan de rechterkant. Vanaf dat punt heeft u een spectaculair uitzicht op Cap Negre. Het water is zeer helder en u kunt het onderwaterleven zien.

   Caletes

   9. La Falzia

   La Falzia ligt op 150m afstand van “Cala del Portitxol”. Hier kunt je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de kustlijn, je hebt uitzicht over Portitxol, Cap Negre, Cap de Sant Antoni en Cap Prim. Deze mirador is makkelijk bereikbaar met de auto vanaf de hoofdweg (Ctra. Del Portitxol). Een populaire plek, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

   Caletes

   10. Cap Negre

   De regio rond Javea dankt zijn microklimaat onder andere aan Cap Negre. Het Cap Negre uitzichtpunt bereik je via een ruw pad. Aan het einde van de afdaling heb je een ongelooflijke uitzicht over zo’n beetje de hele kustlijn, er staat hier een bankje zodat je rustig van het uitzicht kunt genieten. De 15 meter hoge rots die hier in het water ligt is “El Berganti” ofwel “Escull de Sant Pere”. Het is één van de favoriete duiklocaties in de regio.

   Het Cap Negre uitkijkpunt kun je vanaf ons huis heel makkelijk te voet doen. Als je toch met de auto wilt gaan, geef dan Carrer Benjamin Britten in je GPS in. De wandeling naar de klif start hier.

   Caletes

   11. Cap de La Nau

   Dit uitzichtpunt moet op uw bucketlist staan. De natuurlijke schoonheid laat bezoekers sprakeloos achter, er staat een stenen bank om op je gemak van het uitzicht te genieten. Op een heldere dag is het mogelijk om Ibiza te zien liggen. Onderaan dit uitzichtpunt ligt de bekende grot: Cova dels Orguens. Het is mogelijk om de grot te bezoeken met een kano of kajak. Er is de vuurtoren en een restaurant genaamd El Mirador. Vanuit het restaurant heb je vanaf je tafeltje spectaculair uitzicht. ’s Avonds is het geweldig om in dit restaurant te eten, want dan kleurt de hemel prachtig roze. El Mirador is slechts een paar minuten rijden van ons huis en is het leukste restaurant in de buurt met goed eten.

   Dit uitzichtpunt ligt op Carrer Cabo de La Nao 150 in Javea.

   Caletes

   12. Les Pesqueres

   Uitkijkpunt Les Pesqueres is een heel steile klif, van waar je de vuurtoren van Cabo de la Nao kunt zien en bij helder weer kun je zelfs de kust van Moraira zien. In de verte zie je zelfs de rots van Calpe liggen. Uitkijkpunt Les Pesqueres is ook bekend als het “Vissers Punt” (pesqueres = vissers). Het is een schilderachtig uitkijkpunt, waarbij de naam verwijst naar de visserij-activiteiten die hier plaats vonden. Mannen uit Javea en omliggende dorpen visten hier op de steile verticale kliffen. De vissers gebruikten ladders om op de platforms enkele meters boven de zee te komen, sommige ladders hangen er nu nog. Bij het uitkijkpunt staan houten banken om te zitten en te ontspannen. Sommige zijn een gedenkteken voor degenen die hier zijn overleden.

   Voor dit uitzichtpunt ga je bij urbanisatie La Siesta naar Calle Joaquin Turina, je kunt hier tussen 2 huizen over een korte zandweg tot aan de klif wandelen.

   Caletes

   13. Ambolo

   Mirador Ambolo is een unieke locatie met uitzicht dat zich uitstrekt van Cabo de la Nao tot aan Moraira. Beneden zie je het Ambolo strand liggen. Het is een piep klein strandje, wat enkel bereikbaar is via een steil pad. Het water is hier kristalhelder en het is een perfecte locatie om te snorkelen. Het Ambolo strand is het enige officiële naaktstrand van Javea. Helaas hebben de autoriteiten het afgesloten voor het publiek, omdat de mooie omringende kliffen te kwetsbaar zijn. Toch bezoeken veel mensen dit kiezelstrand op eigen risico.

   Om dit uitzichtpunt te bereiken moet je naar Urbanisatie Ambollo rijden, hier volg je Torre Ambolo. Aan het einde van deze doodlopende straat licht het Ambolo uitzichtpunt.

   Caletes

   14. Castell de la Granadella

   Dit uitkijkpunt ligt naast de weg die naar Granadella strand leidt. Vanaf het uitkijkpunt kun je de kleine baai tussen Punta de Ambolo en Morro del Castell zien. Op de rots zie je de ruïne van de Castillo de la Granadella, waarvan wordt aangenomen dat het werd vernietigd tijdens de oorlog van Napoleon. Uiteraard moet je zeker ook het Granadella strand bezoeken, dit strand is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Spanje! De weg naar beneden naar het Granadella strand biedt spectaculaire uitzichten.

   Caletes

   15. Parc Forestal de la Granadella

   Hoewel ook de naam Granadella erin voorkomt, ligt dit punt juist wat verder uit de route. Toch is het de moeite waard deze op je lijstje met bezienswaardigheden in Javea te zetten. Je zou dit natuurgebied bijvoorbeeld eens een apart bezoek kunnen brengen. De flora en fauna is kenmerkend voor Parc Forestal Granadella. Er groeien onder andere zeldzame orchideeën en het is een goede plek voor vogelaars. Dit is een zeer afgelegen uitkijkpunt die door weinig mensen bezocht wordt, dit is erg jammer omdat het uitzicht over het “Parque Natural del Granadella” erg mooi is. Je staat op mirador Parc Forestal de la Granadella vaak in je eentje van het panoramisch uitzicht te genieten, omdat de meeste mensen naar het zeer bekende strand Cala de La Granadella gaan.

   Om het uitzichtpunt Castell de la Granadella te bereiken moet je aan de Car. Cap de la Nau afslaan naar Granadella. Rij verder naar Pic Tort en volg daar de wegwijzers tot aan het uitkijkpunt. Het exacte adres is Carrer dels Trencapinyona 7 Javea.

   Caletes

   Wandelroutes Javea

   In Javea zijn verschillende leuke, panoramische wandelroutes. Er zijn wandelroutes op elk niveau. Zo kun je de volgende wandelroutes doen:

   • Javea-Arenal- Portixol, 9.29Km
   • Javea- langs rio Gorgos en gefossilliseerd strand naar Playa del Arenal, 8.74 km
   • Javea-Oog Montgo- Cova del Gamell-rondje, 10.88 km
   • Javea-camping Javea naar Cap Prim (en terug), 15.77 km
   • Javea-emitas-oof Montgo, 10.12

   Zie voor wandelroutes de volgende links:

   https://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/spanje/comunitat-valenciana/xabia
   https://www.komoot.com/nl-nl/guide/1542685/wandelen-rond-javea-xabia
   https://www.javea.com/nl/rutas-montgo/

   Oude centrum van Javea

   Het oude centrum van Jávea heeft tot op vandaag haar middeleeuwse uitstraling behouden, een uniek netwerk van smalle straatjes met zuiders ogende witte gevels en bloemdecoraties, mooie stenen bogen die leiden naar verrassende hoekjes, gotische ramen, knap ijzerwerk in de balkonnetjes en grote houten voordeuren. Het historisch centrum van Javea ligt 1km vanaf het strand en is door de jaren heen nagenoeg hetzelfde gebleven. Zo kun je nog steeds resten van de piraterij zien en is ook het rozijnenverleden van de stad te herkennen. Hier heeft de ligging van het centrum veel bij geholpen. De meeste toeristen blijven namelijk dicht bij de kust en komen helemaal niet vaak in het centrum. Dit heeft het, ook in deze tijd, authentiek weten te houden.

   Dit alles maakt slenteren door de straten van Jávea een waar plezier. Het is een reis door de tijd waarbij je kunt genieten van mooie details. Een wandeling biedt bijvoorbeeld zicht op historische constructies, leuke winkeltjes en allerlei kunstgalerietjes. Vooral ’s avonds is de sfeer in het stadje erg gezellig, met restauranttafeltjes in de smalle steegjes en op de pleintjes omgeven door de historische setting van Jávea. Door heel de stad zijn verschillende traditionele tapasbarretjes en winkels te vinden.

   Elke donderdag van het jaar, met uitzondering van feestdagen, vindt in de Oud stad van Javea de wekelijkse markt plaats. Het is een redelijk grote markt met ongeveer 130 marktkraampjes met een grote variatie aan producten. Het is een echte Spaanse markt, waar je nog over de prijzen kunt onderhandelen. De openingsuren zijn van 08.00 uur tot 14.00 uur Adres: Plaza de la Constitución, naast het Instituut en naast de weg naar Calvary.

   Weekschema van weekmarkten in de omgeving:

   Maandag: Callosa d’en Sarria, Dénia, Santa Pola.
   Dinsdag: Alicante, Altea, Benidorm, Orihuela
   Woensdag: Benidorm, Campello, Ondara en Teulada.
   Donderdag: Alicante, Jávea en Villajoyosa.
   Vrijdag: Alfaz del Pi, Denia, Moraira, Gata, Torrevieja.
   Zaterdag: Alicante, Benissa, Jalón (antiekmarkt) en Calpe.
   Zondag: Teulada (antiekmarkt) en Valencia.

   Haven van Javea

   Het gebied rondom de haven van Javea staat bekend als Duanes de la Mar. Het is een levendigste stukje van Javea gedurende het hele jaar door, met een komen en gaan van vissersboten. Natuurlijk is hier ook een vismarkt (Lonja) te vinden die zeker een bezoekje waard is. De vissers boten komen vanaf 15.00 uur binnenvaren en de verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17.00 uur aan de Duanes de La Mar tot 20.00.

   Naast de vissershaven is er ook een jachthaven te vinden in Duanes de la Mar. In de jachthaven kunt je terecht voor watersporten, zoals vissen, duiken of het huren van boten. Rondom de haven van Javea bevindt zich een boulevard met kiezelstrand. In de buurt staan veel vissershuisjes. In de knusse omgeving van de haven bevinden zich diverse winkeltjes en vele restaurantjes die de vers gevangen vis serveren tijdens een heerlijke lunch of diner. Het mooie strand nabij de haven maakt het bruisende gebied compleet en biedt zo voor ieder wat wils

   De moderne kerk “Iglesia de Nuestra Señora de Loreto” (De kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto) ligt aan de Calle Pio X, 9, in het hart van de visserswijk Duanes de la Mar. Deze kerk met opvallende architectuur wordt door de liefhebber zeer gewaard. Het is een avant-garde kerk die in het midden van de twintigste eeuw werd gebouwd. De aanroeping van de Maagd van Loreto richt zich op de wortels van de geschiedenis, aangezien er in de XNUMXe eeuw een hermitage was gewijd aan deze maagd in Xàbia die verbonden was met vissers.

   Restaurant tips Javea:

   • Cala Clemence:

   Bij Cala Clemence op het Portixol strand kun je gezellig met een geweldig uitzicht een aperitiefje doen of eten. Elke zaterdag en zondag is er van 16.00 uur tot 20.00 uur een afterbeach party, wat echt super gezellig is. Voor het strand moet je wel je waterschoentjes meenemen.

   Het Portixol strand ligt op 4.4 kilometer van ons huis. Het strand zelf bestaat uit wit zand, kleine kiezels en grind en het zeewater is diepblauw en helder waardoor het een geliefde snorkel bestemming is. Ook voor duikliefhebbers is deze baai ideaal. Deze baai wordt beschut door de kliffen. De oude kleine vissershuizen met blauw geverfde deuren en kozijnen zijn heel karakteristiek voor de kreek van de barakken van Jávea. In de zomermaanden raakt die in geen tijd vol en dan moet je parkeren waar je plaats vindt langs de hellende weg. Cala Clemence is geopend van half maart tot half november. Bij Cala Clemence kun je online je tafel reserveren via Cala Clemence | Es un restaurante experimentado en eventos y bodas especiales en primera línea del mar Mediterráneo.

   • El Mirador:

   El Mirador Bar restaurante ligt aan Cap de la Nau. Tijdens het eten heb je een geweldig spectaculair uitzicht en ’s avonds zie je de zon heel mooi onder gaan met mooie kleur tinten. Het voordeel van dit restaurant is, dat het vlakbij ons huis ligt en je niet de hele berg af hoeft te rijden.

   Het adres is van dit restaurant is Carretera Cabo La Nao 150, 03730 Javea. Reserveren kan via de volgende link: https://restaurantemiradorjavea.com/site/en/.

   • Terra Javea:

   Mooi smaakvol ingerichte zaak met een groot buitenterras, gedeeltelijk overdekt, rond een zwembad. Heeft een uitgebreide kaart met zowel vlees als vis. Een echte aanrader. Het is aan te raden om te reserveren.

   Dit is mogelijk via de volgende link: https://terrajavea.com/.

   • La Siesta (La Grave strand):

   Dit is een zeer mooie beachclub in Ibiza stijl ingericht, waar je heerlijk kunt ontbijten voor ongeveer 10 euro, lunchen, dineren of een lekkere cocktail kunt drinken met mooi uitzicht op het strand en de zee. Wij komen in La Siesta regelmatig ontbijten, de menu kaart biedt verschillende ontbijtjes aan die allemaal even lekker zijn en nog eens heel betaalbaar. La Siesta heeft genoeg mogelijkheden om te zitten, er zijn veel sfeervolle hoekjes. De menukaart is uitgebreid van pizza’s tot vlees en visgerechten. Regelmatig treden hier DJ’s op. La Siesta werkt zonder reserveringen.

   Adres: Av. del Mediterráneo, 27, 03738 Xàbia, Alicante, Spanje, beste parkeren in Carrer Venecia dan kom je voor La Siesta uit.  De straat voor La Siesta is éénrichtingsverkeer.

   Bekijk het menu en meer via: https://siestajavea.com/.

   • The Beach House (La Grave strand):

   Heel mooie locatie in Ibiza-stijl met Prachtig uitzicht en heerlijk eten. Zeker een aanrader en vergeet ook de rooftop bar niet! Dit is een mooie relaxte tent waar je originele tapas kunt eten. Je kunt hier ook terecht voor een relaxed ontbijtje.

   Lees meer via: https://thebeachhousejavea.com/.

   • Cala Brisa beachclub (La Grave strand):

   Dit restaurant / Deze beachclub met zijn rustige sfeer heeft uitzicht op zee. De tapa’s die je hier kunt krijgen zijn anders dan de gebruikelijke tapa’s. Het menu heeft  gevarieerde gerechten van zeer goede kwaliteit. Ook kun je hier goed ontbijten. Bij dit restaurant kun je verschillende soorten La Chouffe van de tap krijgen.

   Lees meer via: https://calabrisa.com/.

   • Sotavent (haven):

   Tijdens elk verblijf gaan wij hier een keertje eten, omdat het een heerlijk restaurant is voor een redelijke prijs. Het staat bekend om zijn verse eten van zeer goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Hier komen veel Spanjaarden. Het is wel aan te raden om dit restaurant te reserveren.

   Bel gerust naar  +34 660 34 12 26 om te reserveren voor een tafel. Je kunt zowel binnen als buiten zitten. AdresC. Santísimo Cristo del Mar, 8, 03730 Xàbia.

   • Tosca el Rebotica (oude stad):

   Dit restaurant is een typisch Spaans met erg lekkere tapa’s, ligt in het centrum van het oude stad van Jávea, in een heel mooi steegje. Het restaurant is niet groot, erg gezellig en mooi. Het heeft ook tafels buiten, op straat. In dit restaurant komen veel Spanjaarden. Het is aan te raden om het van tevoren te reserveren via https://la-rebotica.ecarta.io/en/.

   Het adres is als volgt: Carrer Sant Bartomeu, 6, 03730 Xàbia .

   • Volta i Volta (oude stad):

   Volta i Volta is een modern Europees en Spaans restaurant in de historische oude binnenstad van Javea, vlakbij de kerk. Gerund door de getalenteerde chef-kok en zijn vrouw. Hier serveren ze een inspirerend menu met een interessante mix van smaken en texturen. Alles is lokaal geproduceerd, inclusief prachtig brood van Pedregeur geserveerd met zeewierboter. Als je iets totaal anders wilt dan een typisch Spaans restaurant, ga dan hierheen. Je kunt zowel binnen als buiten eten. Reserveren wordt aangeraden. 

   Lees meer op: https://www.voltaivoltarestaurant.com/.

   Aan het Arenal strand zijn diverse goede restaurantjes zoals:

   • Masena:

   Je hebt hier hoogwaardige en zeer bijzondere smakelijke gerechten, combinatie van internationale gerechten en typisch Spaanse gerechten. Wederom een aanrader.

   Lees meer op: https://restaurantemasena.es/nl/.

   Masena
   • El Campo:

   Elke laatste vrijdag van de maand is er bij El Campo een “vrijdag-middag-borrel”, vooral Nederlanders komen hiernaar toe omdat de eigenaar een Nederlander is. Er worden tijdens de borrel hapjes rond gebracht en er is live muziek. Elke 2e zondag van de maand is er tussen 10.30en 13.00 uur kunt je op de parking van El Campo oldtimers bewonderen.

   Lees meer op: https://www.bar-restaurant-elcampo.com/.

   Masena
   • LuLu beach club:

   Dit is de nieuwe hotspot van Javea, een Ibiza stijl restaurant / lounge club wat net geopend is door Nederlanders uit Noordwijk. Elk weekend zijn er vanaf 13.30 uur weekend waves (Vrijdag, zaterdag en zondag) Het ligt ongeveer 25 minuten van ons huis met de auto. Dit restaurant ligt niet aan het strand, maar heeft zelf een strandje gemaakt, helaas is er nog geen zwembad.

   Lees meer op: https://lulubeachclub.com/.
   Adres: Carrer Benitachell, 183, 03739 Xàbia, Alicante, Spanje.

   Masena

   De molens van Javea

   De molens van ‘de Plana de Javea’ werden in de vijftiende eeuw gebouwd op het Montgo gebergte om graan te malen. De overblijfselen van de molens zijn uniek voor Valenciaanse Gemeenschap. De molens liggen midden in een natuurpark, in het totaal zijn er 11 windmolens. Ze hebben de vorm van grote cilinders van ongeveer zeven meter hoog en zes meter in diameter. Ze bestaan uit twee verdiepingen: de begane grond werd gebruikt als magazijn en de bovenverdieping was waar het was.

   Vanaf deze molen heb je spectaculair uitzicht, het is daarom ook zeker een bezoekje waard.

   Fotogallerij Villa Mozart

   Bent u benieuwd naar meer foto’s van Villa Mozart? Via onderstaande button kunt u verder navigeren naar onze fotogallerij.

    

   Zijn er nog vragen?

   Heeft u nog enkele vragen met betrekking tot het huren van Villa Mozart of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Twijfel niet om, in beide gevallen, even contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord.