Omgeving

Javea is een geliefde badplaats aan de Costa Blanca.

Javéa aan de Costa Blanca

Javéa is een favoriete bestemming aan de Costa Blanca en is bereikbaar via de luchthavens van Alicante (104 km, 75 minuten) of Valencia (124 km, 90 minuten). De regio heeft één van de meest afwisselende landschappen van de Middellandse zee. Javéa, door de locals Xàbia genoemd, is een authentiek Spaans stadje en heeft een mooie, rustieke kustlijn. Javéa is bekend om haar gezelligheid, prachtige baaitjes en smaakvolle restaurants aan de kustlijn en leuke uitgaansmogelijkheden

Miradores route Javea

Via de Miradores route van Javea, word je langs de panoramische uitzichten geleid van Javea. Een aantal van de uitkijkpunten van de Miradores route liggen op loopafstand van ons huis, zoals
Cap Negre en Cap de la Nau.

Wandelroutes Javea

In Javea zijn verschillende leuke wandelroutes, zoals:

• Javea-Arenal- Portixol, 9.29Km
• Javea- langs rio Gorgos en gefossilliseerd strand naar Playa del Arenal, 8.74 km
• Javea-Oog Montgo- Cova del Gamell-rondje, 10.88 km
• Javea-camping Javea naar Cap Prim (en terug), 15.77 km
• Javea-emitas-oof Montgo, 10.12

Zie voor wandelroutes op de volgende link:

https://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/spanje/comunitat-valenciana/xabia

Oude centrum van Javea

Het oude centrum van Jávea heeft tot op vandaag haar middeleeuwse uitstraling behouden, een uniek netwerk van smalle straatjes met zuiders ogende witte gevels en bloemdecoraties, mooie stenen bogen die leiden naar verrassende hoekjes, gotische ramen, knap ijzerwerk in de balkonnetjes en grote houten voordeuren. Het historisch centrum van Javea ligt 1km vanaf het strand en is door de jaren heen nagenoeg hetzelfde gebleven. Zo kun je nog steeds resten van de piraterij zien en is ook het rozijnenverleden van de stad te herkennen. Hier heeft de ligging van het centrum veel bij geholpen. De meeste toeristen blijven namelijk dicht bij de kust en komen helemaal niet vaak in het centrum. Dit heeft het, ook in deze tijd, authentiek weten te houden.

Dit alles maakt slenteren door de straten van Jávea een waar plezier. Het is een reis door de tijd waarbij je kunt genieten van mooie details. Een wandeling biedt bijvoorbeeld zicht op historische constructies, leuke winkeltjes en allerlei kunstgallerijtjes . Vooral ’s avonds is
de sfeer in het stadje erg gezellig, met restauranttafeltjes in de smalle steegjes en op de pleintjes omgeven door de historische setting van Jávea. Door heel de stad zijn verschillende traditionele tapasbarretjes en winkels te vinden.

Haven van Javea

Het gebied rondom de haven van Javea staat bekend als Duanes de la Mar. Het is een levendig stukje van Javea met een komen en gaan van vissersboten. Natuurlijk is er ook een vismarkt (Lonja) te vinden die zeker een bezoekje waard is.

Naast de vissershaven is er ook een jachthaven te vinden in Duanes de la Mar. In de jachthaven kunt je terecht voor watersporten, zoals vissen, duiken of het huren van boten. Rondom de haven van Javea bevindt zich een boulevard met kiezelstrand. In de buurt staan veel vissershuisjes, maar ook de kerk Iglesia de Nuestra Señora de Loreto. Dit opvallende bouwwerk is een staaltje moderne architectuur die de liefhebber vast kan waarderen. Duanes de la Mar is gedurende het hele jaar het drukste plekje van Javea. Er is altijd bedrijvigheid, dankzij de vissersboten die elke ochtend aan wal komen om hun vis af te leveren. 

Javea restaurant tips

• Cala Clemence (Portixol strand, in de zomer regelmatig optrede DJ)
• The Beach House (La Grava strand)
• Cala Brisar beachclub (La Grava strand)
• La Siesta (La Grava strand)
• Soltavent (Haven)
• Atico (Haven)
• Volta Volta (Oude stad)
• Robotica (Oude stad)
• Terra Javea
• Masena
• El Campo (elke laatste vrijdag live optrede & DJ)
• La Bambula (El Arenal strand)
• Chabada (El Arenal strand)
• Carnaval (El Arenal)

De molens van Javea

De molens van ‘de Plana de Javea’ werden in de vijftiende eeuw gebouwd op het Montgo gebergte om graan te malen. De overblijfselen van de molens zijn uniek voor Valenciaanse Gemeenschap. De molens liggen midden in een natuurpark, in het totaal zijn er 11 windmolens. Ze hebben de vorm van grote cilinders van ongeveer zeven meter hoog en zes meter in diameter. Ze bestaan uit twee verdiepingen: de begane grond werd gebruikt als magazijn en de bovenverdieping was waar het was.

Vanaf deze molen heb je spectaculair uitzicht, het is daarom ook zeker een bezoekje waard.

Fotogallerij Villa Mozart

Bent u benieuwd naar meer foto’s van Villa Mozart? Via onderstaande button kunt u verder navigeren naar onze fotogallerij.

 

Zijn er nog vragen?

Heeft u nog enkele vragen met betrekking tot het huren van Villa Mozart of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Twijfel niet om, in beide gevallen, even contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord.